Close

26 maig, 2023

Mig centenar de regatistes participarà en el III Trofeu Natalio Comas de ILCA

El Club Nàutic Portitxol (CNP) acollirà aquest cap de setmana, 27 i 28 de maig, la tercera edició del Trofeu Natalio Comas per a les classes ILCA 4, ILCA 6, ILCA Màster. La regata comptarà amb la participació d’entorn de mig centenar d’esportistes inscrits procedents de diferents clubs de Mallorca. Les inscripcions romandran obertes fins al divendres 26, de manera que fins a l’últim moment no es coneixerà la xifra exacta de regatistes participants.

©CNP 2023 // Imágenes archivo histórico del CNP

La competició arrencarà amb el senyal d’atenció el dissabte 27 a les 13 hores i continuarà el diumenge 28 a les 12 hores. Estan previstes 6 proves (3 per jornada) per a ILCA 4 i ILCA 6 i 4 proves (2 per jornada) per a la classe ILCA Màster. Durant la tarda del diumenge se celebrarà el lliurament de trofeus.

Rafa Ibancos, director esportiu del club, destaca que “el trofeu compta amb una classificació distintiva per a la categoria Màster. D’aquesta manera, li donem visibilitat i fomentem la vela entre els adults. El nostre objectiu és que cada vegada més gent s’enganxi o reprengui la vela i, sobretot, que no deixi de practicar-la amb l’edat”, incideix.

“Natalio Comas ha estat el soci més llorejat en vela de la història del club”, explica Emiliano Llinás, vocal de Vela i Esports del CNP. “Era fill de Juan Comas, pioner en la construcció de llaüts i embarcacions Optimist en polièster a través de la mítica marca Copino. Natalio va destacar en Optimist a nivell local, i més endavant a nivell nacional en la classe Snipe, guanyant un europeu i un campionat d’Espanya al costat del meu germà Mateo, entre altres victòries”, narra. 

“A mi personalment, com a molts dels regatistes que vam ser darrere d’ell, em va ensenyar molt. Va ser i serà sempre tot un referent per als regatistes del club. Quan va morir, fa 4 o 5 anys, la Federació Balear de Vela li va fer un homenatge, i jo vaig proposar fer una regata en el club en el seu honor. Així va néixer el Trofeu Natalio Comas, que curiosament és de Laser, encara que ell mai va navegar en aquesta classe. Irònicament, els regatistas que participen són massa joves per a haver-ho conegut, però és una regata molt especial per a tots els navegants del CNP”, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eighteen − fifteen =