Close

14 juny, 2024

El Mama Optimist celebra la seva 45a edició en el CN Portitxol amb rècord de patrocinadors

El Club Nàutic Portitxol (CNP) acollirà aquest cap de setmana el Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina, una llegendària regata per a Optimist (sub11, sub13 i sub16) i Optimist D que celebra enguany la seva 45a edició.

Seran més de dos centenars els navegants, procedents de diferents clubs de Balears, que es donaran cita en el CNP el dissabte 15 i el diumenge 16 de juny, per a participar en aquesta competició en aigües de la badia de Palma, amb tres mangues per jornada per a Optimist i dos mangues per jornada per a Optimist D. L’esdeveniment conclourà el diumenge a la tarda amb un multitudinari lliurament de trofeus, cortesia del mig centenar d’empreses patrocinadores que s’han sumat a la iniciativa.

“Hem batut el rècord de patrocinadors, la qual cosa demostra la solera que té aquesta regata i l’apreciada que és per la societat balear. Des del CNP, volem agrair a tots el seu esforç i col·laboració en un esdeveniment que fem per i per als regatistes més joves”, ha declarat Rafa Ibancos, director esportiu del CNP.

Es tracta d’una regata molt especial, perquè és l’única que hi ha a Balears en la qual tots els participants tenen premi, i és la primera competició en la qual tradicionalment s’estrenen molts joves regatistes. La seva existència es deu al Mestre Rafel Llinàs, llegendari monitor de vela i soci honorífic del club, qui va tenir la idea, fa gairebé mig segle, de celebrar una regata que servís perquè els petits s’enganxessin a la vela. Per a aconseguir que hi hagués premis per a tots els participants i no sols per als guanyadors, va convèncer a les mares dels joves navegants que aconseguissin patrocinadors. El resultat va ser un èxit, donat l’enorme nombre de patrocinadors que té aquest esdeveniment i el creixement exponencial dels participants, des dels a penes 40 de les primeres edicions als 200 actuals.

“El nom de la regata fa honor a les mamàs que s’esforcen cada cap de setmana a portar als seus fills al club perquè facin els seus primers passos en el fascinant món de la nàutica”, assenyala Ibancos, qui compte, com a curiositat, que “hi ha un premi especial: una ensaladera que se l’emportarà aquell regatista que aconsegueixi guanyar el Trofeu Mama Optimist tres vegades seguides o cinc alternes”. Ningú ho ha aconseguit, de moment, en les seves 44 edicions celebrades.


La llista de patrocinadors que fan possible que cada nen tingui el seu premi en aquesta regata és molt llarga i inclou: Restaurant Club Nàutic Portitxol, Club Nàutic Port d’Andratx, Real Club Nàutic de Palma, Nautimedia, Passió per la Mar, Federació Balear de Vela, Autoritat Portuària de Balears (APB), Ports IB, Associació de Navegants ADN Mediterrani, MercaNautic Segona Mà, Construccions Passives, Eroski, Accastillage Diffusion, Banc Sabadell, Hotel Portixol, Casa Calicó, Ca’n Sion, Instal·lacions Guzmán, Ràdio-Taxi Palma Ciutat, Frialsa, Centre Dental, Xisca Mas, Xisco Castelló, Palma Aquarium, AquaBlue, Mercallantas, Basar Les Palmeres, Trofeus Serra, Bosch & Lozano, Restaurant Sa Roqueta, Restaurant Hoyo 10, Pizza Nostra, Quely, Pintures Clumba, Carnisseria És Molinar, Rotger Consulting, Ajuntament de Palma – IME, Club de Mar, Club Marítim Sant Antoni de la Platja, Clínica Dental Manedent, Tempestalia Escola de Navegació, Folder, Marimón & Asociados, Unitat Mallorquina de Serveis, Gumersindo, Bar Restaurant Les Palmeres, Gemmes Mallorca, Sigui Connect, Floristeria Flors i Detalls, GM Inox i Cavaco Sails.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × two =