Close

17 juny, 2024

Multitudinari Trofeu Mama Optimist en la seva 45a edició en el CN Portitxol

Aquest cap de setmana, 170 joves regatistes procedents de diferents clubs de Balears es van donar cita en el Club Nàutic Portitxol (CNP) per a participar en la 45a edició del Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina.

Aquesta llegendària regata per a Optimist (sub11, sub13 i sub16) i Optimist D és l’única que hi ha a Balears en la qual tots els participants tenen premi, i és la primera competició en la qual tradicionalment s’estrenen molts joves esportistes.

Les proves es van poder celebrar amb un vent de component sud, i encara que en la jornada del diumenge es va haver d’arrencar amb una mica de retard fins que es van donar les condicions meteorològiques necessàries per a la seva celebració, finalment es van dur a terme 4 proves per a Optimist D i 3 per a cada grup un dels grups de regatistes de Optimist.

El guanyador absolut del 45è Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina ha estat Stijn Oosterhaven (CN Arenal) qui, malgrat ser sub16 té 13 anys acabats de complir, per la qual cosa tindria possibilitats si es fes físicament amb el premi especial que el club reserva a aquell regatista que aconseguís guanyar el Trofeu Mama Optimist tres vegades seguides o cinc alternes. De moment, en els seus 45 anys d’història, ningú ho ha aconseguit encara, malgrat que hi ha hagut regatistes que han estat molt prop d’aconseguir-ho.

Després de Oosterhaven, completen el podi Xuacu García (CN Arenal) i Jorge Benítez (RCN Port de Pollença), qui va ser vencedor de l’edició de 2023 del trofeu.

L’esdeveniment va concloure el diumenge a la tarda amb un multitudinari lliurament de trofeus, cortesia del mig centenar d’empreses patrocinadores que s’han sumat a la iniciativa. Enguany, s’ha batut el rècord de patrocinadors, la qual cosa demostra la solera que té aquesta regata i l’apreciada que és per la societat balear.

Aquesta emblemàtica regata deu la seva existència al Mestre Rafel Llinàs, llegendari monitor de vela i soci honorífic del club, qui va tenir la idea, fa gairebé mig segle, de celebrar una regata que servís perquè els petits s’enganxessin a la vela. Per a aconseguir que hi hagués premis per a tots els participants i no sols per als guanyadors, va convèncer a les mares dels joves navegants que aconseguissin patrocinadors. El resultat va ser un èxit, donat l’enorme nombre de patrocinadors que té aquest esdeveniment i el creixement exponencial dels participants, des dels a penes 40 de les primeres edicions als gairebé 200 actuals. Com a apunt entranyable, destaca que el fill del Mestre Llinàs, Emiliano Llinàs, ha participat en aquesta edició del trofeu com a Oficial de Regates, sent el màxim responsable del comitè i del desenvolupament en l’aigua de la competició.

>> Visita en aquest enllaç la galeria d’imatges

La llista de patrocinadors que fan possible que cada participant tingui el seu premi en aquesta regata és molt llarga i inclou: Accastillage Diffusion, Ajuntament de Palma – IME, AquaBlue, Associació de Navegants ADN Mediterrani, Autoritat Portuària de Balears (APB), Banc Sabadell, Bar Restaurant Les Palmeres, Basar Les Palmeres, Bosch & Lozano, Ca’n Sion, Carnisseria És Molinar, Casa Calicó, Cavaco Sails, Centre Dental, Clínica Dental Manedent, Club de Mar, Club Marítim Sant Antoni de la Platja, Club Nàutic Port d’Andratx, Construccions Passives, Eroski, Federació Balear de Vela, Floristeria Flors i Detalls, Folder, Frialsa, Gemmes Mallorca, GM Inox, Gumersindo, Hotel Portixol, Instal·lacions Guzmán, Marimón & Asociados, Mercallantas, MercaNautic Segona Mà, Nautimedia Comunicacion, Palma Aquarium, Passió per la Mar, Pintures Clumba, Pizza Nostra, Ports IB, Quely, Ràdio-Taxi Palma Ciutat, Real Club Nàutic de Palma, Restaurant Club Nàutic Portitxol, Restaurant Hoyo 10, Restaurant Sa Roqueta, Rotger Consulting, Sigui Connect, Tempestalia Escola de Navegació, Trofeus Serra, Unitat Mallorquina de Serveis, Xisca Mas i Xisco Castelló.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × five =