Close

Història

Un club nascut al barri de pescadors del Molinar a 1928.

En 1928 un grup d’amics i veïns del Portitxol en la barriada palmesana des Molinar, la passió de la qual era sortir a pescar “roquer” uneixen els seus esforços i il·lusions per fundar el Club Nàutic Portitxol.

És Don Gabriel Carbonell qui gestiona la legalització i alta davant les autoritats locals, sent nomenat President honorífic, ajudat pels nou primers socis que va tenir aquest club.

Antonio Monjo Bauzá, José Monjo Bauzá, José Ferrer Garí, Gabriel Ferrer Garí, Miguel Guasp Ribas, Pedro Antich Roig, Rafael Duran Pol, Miguel Perelló i Ginard Ballester van anar els valedors perquè la nostra societat fos una realitat.

Van ser anys difícils i complicats amb una guerra civil pel mig encara que gràcies a una gestió eficaç i amb tota la il·lusió del món és en 1951 quan es fa un pas al capdavant i es construeix la planta baixa del que avui és la nostra seu social.

És en la dècada dels 70 i 80 on el club creix gràcies a noves concessions administratives i l’annexió de terrens estenent-se fins a la desembocadura del torrent de Na Bàrbara.

Es construeixen nous pantalans augmentant significativament el nombre d’amarris i de socis. La vela lleugera arriba al seu màxim esplendor aconseguint diferents campions de Mallorca, Balears i d’Europa.

Des de llavors i gràcies a aquest grup de socis emprenedors que un dia van tenir un somni, avui som a punt de complir els noranta anys d’existència sent uns dels clubs més antics de Balears.

La nostra idea de club familiar i esportiu ha de seguir sent la nostra raó de ser, per la qual cosa haurem de seguir treballant per a això.