Close

5 juny, 2023

Una dura meteo corona als regatistes del 44 Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina

Aquest cap de setmana, el Club Nàutic Portitxol (CNP) ha acollit el XLIV Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina, una llegendària regata per a Optimist (sub11, sub13 i sub16) i Optimist D que ha congregat a gairebé dos centenars de joves regatistas de diferents clubs de Balears.

La jornada del dissabte s’ha caracteritzat per una meteorologia bastant estable i vent constant en la Badia de Palma, malgrat totes les tempestes que han descarregat a l’interior de l’illa. Això ha permès realitzar dues proves per als grups groc i blau de Optimist i una prova per al grup D.

Quant al diumenge, malgrat la mala previsió meteorològica, ha començat el dia amb temps estable i la flota ha pogut començar a navegar a l’hora prevista amb uns 7 nusos de vent. Així com ha evolucionat la jornada, s’han començat a apreciar rols d’uns 10 graus, i variacions d’intensitat, registrant algun pic de 20 graus. Davant algunes roladas forts i sobtades, el comitè de regata ha hagut de mostrar capacitat de reacció amb un procediment de sortida que ja estava en marxa, reposicionant la línia. Finalment, la tempesta ha arribat cap a les 15:00h-15.30 hores, envoltant a la flota, per la qual cosa s’han pogut completar les 2 proves per a cada classe.

“És una regata d’iniciació per als nens, i la veritat és que l’han gaudit bastant, a pesar que les condicions han estat complicades”, resumeix Martina Magri, primera oficial de regates, qui destaca el gran nivell d’assistència de l’esdeveniment. En total, s’han pogut realitzar 4 de les 6 proves previstes, excepte per als Optimist D, que s’han fet

3 en total. Només hi ha hagut dues banderes negres, una per jornada. “La veritat, ens esperàvem més. Els regatistas s’han comportat molt bé”, analitza Magri.

Encara que un dels aspectes que més especial fan a aquesta regata és que tots els participants tenen premi gràcies al suport dels patrocinadors, el guanyador absolut de Optimist ha estat per al Sub 13, Jorge Benítez (RCN Pollença), seguit de Lucas Montoya (CN Arenal) i Dani Capa (CN S’Estanyol). Quant al Optimist D, encapçala el podi Guillermo Romero (RCN Palma), seguit de Bruno Sales (RCN Palma) i Miquel Pericás (RCN Pollença).

Rafa Ibancos, director esportiu del CNP, destaca el gran èxit de participació de la regata. “Ha estat increïble la gran labor participativa per part dels col·laboradors, la qual cosa ha permès celebrar el lliurament de premis just després de la regata, amb gairebé mig miler de persones presents entre regatistas i familiars. Tots han rebut el seu premi. Sense el suport de tots els patrocinadors, l’equip organitzatiu i les mares i pares dels regatistas, res d’això seria possible”, destaca. “Som un club humil, però apostem molt fort per l’esport i la vela des de fa anys”, rebla. El Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina és una regata molt especial, perquè és l’única que hi ha a Balears en la qual tots els participants tenen premi, i és la primera competició en la qual s’estrenen molts regatistas. Els seus orígens es remunten a fa 44 anys, quan el Mestre Rafel Llinàs, un llegendari monitor de vela i soci honorífic del club va tenir la idea de celebrar una regata que servís perquè els petits s’enganxessin a la nàutica. Per a aconseguir que hi hagués premis per a tots els participants i no sols per als guanyadors, va convèncer a les mares dels joves navegants que aconseguissin patrocinadors.

Com a curiositat, Ibancos compte que “hi ha un premi especial: una ensaladera que se l’emportarà aquell regatista que aconsegueixi guanyar el Trofeu Mama Optimist tres vegades seguides o cinc alternes. Ningú ho ha aconseguit en els seus 44 anys d’història. De moment”, conclou.

La llista de patrocinadors que fan possible que cada nen tingui el seu premi en aquesta regata és molt llarga i inclou: Restaurante Club Nàutic Portitxol, Club Nàutic Port d’Andratx, Club Nàutic Sa Ràpita, Club Nàutic Cala Gamba, Real Club Náutico de Palma, Nautimedia, Pasión por el Mar, Federación Balear de Vela, Autoridad Portuaria de Baleares (APB), Ports IB, Asociación de Navegantes ADN Mediterráneo, MercaNautic, Construcciones Pasivas 2023, Eroski, Accastillage Diffusion, Banco Sabadell, Hotel Portixol, Casa Calicó, Ca’n Sion, Instalaciones Guzmán, Radio-Taxi Palma Ciutat, Frialsa, Centro Dental, Xisca Mas, Xisco Castelló, Pedro Calafat, Palma Aquarium, AquaBlue, Mercallantas, Despacho Cabrer, Bazar Las Palmeras, Trofeos Serra, Equipamóvil. Bosch & Lozano, Restaurante Sa Roqueta, Restaurante Hoyo 10, Pizza Nostra, Diario de Mallorca, Quely, Pinturas Clumba, Carnisseria Es Molinar, Rotger Consulting y Cavaco Sails.

Tots els resultats:

http://www.federacionbalearvela.org/default/events/event/text/xliv-trofeo-mama-optimist-s-m-reina-2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 + 11 =