Close

29 maig, 2023

Un centenar de regatistes es donen cita al III Trofeu Natalio Comas

El Club Nàutic Portitxol (CNP) ha congregat aquest cap de setmana a 91 regatistas de diferents clubs de Mallorca en ocasió de la celebració del Trofeu Natalio Comas per a les classes ILCA 4, ILCA 6 i ILCA Màster, que ha celebrat enguany la seva tercera edició. 

El dissabte, el vent es va fer esperar, fins que finalment es va estabilitzar provinent del sud sud-oest, del 200°, podent-se celebrar dues proves de ILCA 6 i ILCA Màster. Quant a ILCA 4, només es va poder dur a terme una màniga, pel fet que el vent va començar a rolar, amb canvis bruscos de més de 30 graus, a més de descendir la seva intensitat, passant des dels 12 fins als 3 nusos en molt poc temps.

Quant al diumenge, el dia s’ha presentat ennuvolat i amb plugims, marcat per un vent mancat d’intensitat i inestable tambien quant a la seva adreça. En aquestes circumstàncies, només s’ha pogut celebrar una prova de cadascuna de les classes, amb una intensitat escassa de 5 nusos.

Així, amb un total de tres proves realitzades, el guanyador absolut de ILCA 6 ha estat Javier Plomer (CVPA), seguit de Karol Krupski (CVPA) i Xavier García (RCNP). En ILCA Màster, també amb tres proves disputades, ha vençut Bartolomé Albons (CNP), amb Francisco Javier Jarauta (CNP) i Emiliano Llinás (CNP) completant el podi. Finalment, en ILCA 4, amb dues proves realitzades, Magdalena Villalonga (RCNPP) s’ha fet amb el triomf, quedant Maria Roselló (RCNP) en segon lloc i Tim Lubat (RCNP) ocupant el tercer lloc. 

Una de les peculiaritats d’aquest trofeu és que compta amb una classificació distintiva per a la categoria Màster. D’aquesta manera, el CNP busca donar visibilitat i fomentar la vela entre els adults, de manera que cada vegada més gent s’enganxi a la vela i, sobretot, que no deixi de practicar-la amb l’edat.

“Natalio Comas ha estat el soci més llorejat en vela de la història del club”, explica Emiliano Llinás, vocal de Vela i Esports del CNP. “Era fill de Juan Comas, pioner en la construcció de llaüts i embarcacions Optimist en polièster a través de la mítica marca Copino. Mort en 2019, Natalio va destacar en Optimist a nivell local, i més endavant a nivell nacional en la classe Snipe, guanyant un europeu i un campionat d’Espanya al costat del meu germà Mateo, entre altres victòries”, narra. “A mi personalment, com a molts dels regatistas que vam ser darrere d’ell, em va ensenyar molt. Va ser i serà sempre tot un referent per als regatistas del club”, conclou.

 

resultats: https://www.cnportitxol.info/iii-trofeo-natalio-comas-ilca-4-ilca-6-ilca-master/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

8 + 20 =