Close

8 maig, 2024

Pep Alós, subcampió d’Espanya d’Embarcació Fondejada, anirà al Mundial

Pep Alós, soci del Club Nàutic Portitxol (CNP), ha aconseguit una important fita en el Campionat d’Espanya d’Embarcació Fondejada, celebrat recentment en el Club Nàutic Marina Internacional de Torrevella (Alacant).

Alós, exvocal de Pesca del club, ha quedat segon en aquesta competició, la més important a nivell nacional de pesca des de vaixell, en la qual han participat 84 pescadors, els millors de cada comunitat autònoma, a bord de 21 embarcacions.

En concret, Alós va obtenir 167 punts en la primera manga i 129 en la segona, amb un total d’11 punts en la classificació absoluta, gràcies la pesca i solta de prop d’un centenar d’exemplars en les vuit hores que va durar la competició.

Gràcies a aquest excel·lent resultat, Alós s’ha classificat per a formar part de la Selecció Espanyola en el Campionat del Món d’Embarcació Fondejada, que tindrà lloc a l’octubre de 2025 a Montenegro. El combinat nacional estarà format pels tres primers del Campionat d’Espanya, entre els quals figura Alós, i altres tres pescadors que encara no han estat seleccionats.

Serà la vuitena vegada que Alós participi en un Campionat del Món, competició en la qual el seu millor resultat fins a la data va ser un cinquè lloc, reeixit fa una dècada a Portugal. Quant als Campionats d’Espanya, aquesta és la seva cinquena medalla individual, incloent-hi un or.

“La competició a Torrevella va ser molt bona. Es pescava en modalitat de captura i solta per puntuació en funció de l’espècie, sense matar cap peix. És una modalitat més competitiva i esportiva, i molt interessant a nivell de conservació”, ha valorat Alós, qui creu que aquest bon resultat es deu al fet que “va ser un campionat molt tècnic, en el qual pescar molt fi marcava la diferència, ja que hi havia pocs peixos, així que vaig poder fer valer la meva tècnica, que és bastant depurada”, valora. “M’ho havia preparat molt”, remata Alós.

Quant al Campionat del Món, creu que “la Selecció Espanyola té opcions, sobretot per la localització, ja que a l’Adriàtic la pesca és molt similar a la nostra, amb espècies que coneixem. S’haurà de pescar amb molta finor i tècnica, i la sort no serà molt important, la qual cosa ens afavoreix”, analitza. “Aspirem a l’or per nacions, i també individual”, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × two =