Close

24 gener, 2024

Els futurs tècnics en el medi natural i de temps lliure es formen en el CN Portitxol

Hi ha un dia a la setmana que és molt especial per als alumnes del segon curs de la FP de Tècnic en Guia en el Medi natural i de Temps Lliure del Col·legi Santa Mónica. I és que la desena d’alumnes d’aquest curs se citen tots els dijous en les instal·lacions del Club Nàutic Portitxol (CNP) per a dedicar tot el matí a rebre classes de piragüisme, paddle surf i vela per part del nostre personal, dins de l’assignatura d’activitats aquàtiques.

“Són sis hores de classes cada dijous i els alumnes les gaudeixen moltíssim”, explica Martí Gelabert, professor d’Educació Física d’aquest grau mitjà. “La professionalitat, familiaritat, instal·lacions i tracte per part del club són excel·lents”, abunda.

“Aquesta col·laboració és producte d’un canvi de normativa en aquesta FP que va entrar en vigor el curs passat i que va introduir les activitats nàutiques. El Col·legi Santa Mónica es va posar en contacte amb el club i nosaltres ens vam posar a la seva disposició per a facilitar-los la formació en els mòduls de vela i piragüisme. És el segon curs lectiu que els facilitem aquesta formació», explica Rafa Ibancos, director esportiu i tutor de pràctiques del CNP.

D’aquesta manera, els alumnes, d’entre 16 i 20 anys d’edat, reben formació en piragüisme de la mà d’Omar Calzón, responsable d’aquesta disciplina en el club, i en vela amb Noè Calafat i Miguel Ángel Fiol. En piragüisme reben protocols de seguretat, tècnica de navegació i rem i nocions de dinamització i guia d’alumnes. Quant a vela, la formació que reben correspon a un nivell bàsic.

De nou del matí a una del migdia, els alumnes aprenen a navegar en raquero, per a això el club utilitza dos d’aquestes embarcacions per a la navegació en grups. “Tècnicament, aprenen a navegar, però a més d’això i de les imprescindibles normes de seguretat, també incorporen coneixements sobre com treballar amb clients a bord”, afegeix Ibancos.

“En acabar el cicle formatiu, molts d’aquests alumnes s’interessen a fer en el portitxol les 400 hores de pràctiques que exigeix la seva formació”, assenyala Ibancos, qui detalla que cada any, entre març i novembre o desembre, entre 4 i 6 alumnes dels centres IAS Bendinat, IES CTIB Princeps d’Espanya i Santa Mónica fan les seves pràctiques aquí, realitzant tot tipus de labors: guàrdia i custòdia de nens, organització de regates, manteniment nàutic, tasques administratives, atenció al client,…”

“És un destí de pràctiques molt sol·licitat pels alumnes, perquè la nàutica té moltíssimes sortides professionals per als alumnes d’aquest grau mitjà. La mar i les activitats nàutiques són molt importants a Mallorca. Al costat del club, triem als més capacitats i professionals per a esprémer les pràctiques al màxim”, assenyala Gelabert.

“Per al CNP és un plaer transmetre a aquests joves la passió per la piragua i l’espelma, compartir els nostres coneixements i col·laborar en la formació de futurs professionals, que mantinguin visqui la flama de la naútica i l’amor a la mar”, conclou Ibancos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × two =