Close

19 setembre, 2023

El CNP i la IGFA formen a una nova generació de pescadors responsables

El Club Nàutic Portitxol (CNP) acollirà dissabte que ve, 23 de setembre, una jornada de l’Escola de Pesca Infantil de l’Associació Internacional de Pesca Recreativa IGFA (International Game Fish Association). Es tracta d’un programa d’educació infantil teòric i pràctic centrat en la pesca sostenible i obert a nins i nines d’entre 5 i 13 anys.

La trobada consistirà en un total de quatre hores de formació dividides en dos blocs: un teòric en aula i un altre pràctic, en els pantalans del club. Després de l’activitat, que tindrà lloc de 9.00 a 12.00 hores en les instal·lacions del CNP, els participants rebran de mans de la IGFA un ‘Passaport per a Pescar’ que acreditarà que tenen els coneixements necessaris per a pescar responsable i èticament, promovent la conservació de la fauna marina.

La IGFA és una organització internacional sense ànim de lucre plenament compromesa amb la conservació del medi marí i la promoció de pràctiques de pesca responsables i ètiques mitjançant la ciència, l’educació i l’elaboració de normatives. Per part del club, l’objectiu és que la pràctica de la pesca recreativa, molt arrelada a Mallorca i en concret en el Club Nàutic Portitxol, tingui relleu generacional i continuï calant entre els joves, que representen el futur de les nostres tradicions i valors, adaptats a l’actual sensibilitat entorn del medi ambient.

El taller serà impartit pel doctor Josep Alós, vocal de pesca del CNP i reconegut científic del IMEDEA-CSIC; Víctor Fernàndez, soci de número del club i membre de l’equip del Basar les Palmeres, i Joan M. Raig, representant de la IGFA. Durant aquest, els instructors els transmetran tots els coneixements sobre les espècies que poden pescar-se, les seves talles mínimes i el valor de la sostenibilitat en la pràctica de la pesca.

Així, els alumnes rebran una classe teòrica en la qual aprendran a realitzar diferents nusos i utilitzar diferents materials de pesca, a conèixer i respectar el medi marí i a reconèixer les principals peixos. Finalment, conclouran la formació una classe pràctica de pesca en el club. L’objectiu és formar a una nova generació de pescadors i pescadores conscienciats amb la conservació i la pesca sostenible.

Es tracta d’una activitat gratuïta amb places limitades a 20 participants destinada a nins d’entre 5 i 13 anys. Les incripciones poden realitzar-se fins al dijous 21 de setembre en les oficines del club o a través del telèfon 971 242 424.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one + 5 =