Close

19 octubre, 2023

El Club Nàutic Portitxol aposta fort pel piragüisme

Un dels més ferms compromisos del Club Nàutic Portitxol (CNP) és amb l’esport. A més de l’Escola de Vela; la pesca, que és una altra de les grans aposta del club; Portitxol compta amb un potent Departament de Piragüisme coordinat per Omar Calzón, prestigiós palista que ha estat seleccionador nacional d’aquesta disciplina, president del Alberche Caiac Club (Madrid) i actualment ostenta el títol de subcampió d’Espanya de surf sky. D’origen asturià i oriünd de la zona del Sella, zona amb gran tradició piragüista i molt coneguda pel Descens Internacional del Sella, Calçons compagina la seva activitat en el CNP amb el seu treball de nedador del Servei Aeri de Rescat (SAR) de l’Exèrcit de l’Aire.

El Departament de Piragüisme del CNP compta actualment amb una vintena de palistes de diferents edats, des dels 10 anys del noi més jove, que porta a penes unes setmanes, fins als 37 de Calçons, que porta remant des de nen. El seu braç dret al capdavant del departament és Vittorio Mataloni, de 24 anys, qui exerceix al costat de Calçons d’entrenador dels palistes de l’equip. Per a això, el club compta amb una vintena de piragües de competició i un gimnàs perfectament equipat.

“Els piragüistes es divideixen en tres grups: iniciació, nivell intermedi i avançats. Hi ha entrenament de dilluns a divendres de 17 a 20 hores, i els dissabtes anem al Llac Victòria per a poder entrenar en pista, que és la modalitat que fonamentalment treballem”, explica Calçons, qui també competeix en modalitat caiac de mar. Entre els campions amb els quals compta l’equip de piragüisme del CNP, destaca, a més de Calçons, Toni Mikailenko, que va quedar tercer en el campionat d’Espanya.

“Aquí no hi ha distinció entre classes i equip de competició. Tots els piragüistes competeixen des del moment en què són capaços de remar, participant en competicions autonòmiques i nacionals aproximadament dues vegades al mes”, assenyala. Qualsevol persona de qualsevol edat pot apuntar-se a l’equip.

A més, el CNP organitza anualment el Torneig Sant Silvestre, que enguany se celebrarà el pròxim 16 de desembre. Es tracta d’una competició d’àmbit autonòmic que s’emmarca en la Lliga de Jocs Escolars, i en la qual s’espera la participació de mig miler de palistes de totes les categories, des d’infantils fins a veterans.

A més dels entrenaments regulars de l’equip de competició, el Departament de Piragüisme acull cada any a centenars de nens en el Campament d’Estiu, així com sortides habituals per a col·legis i altres col·lectius.

Sota el seu punt de vista, “el piragüisme aporta molta disciplina i organització als joves. En competir des del minut un, has d’esforçar-te i organitzar els teus horaris molt bé, per a compaginar-ho amb els altres aspectes de la teva vida. A més, és un esport molt complet en el qual s’utilitza gran part de la musculatura del cos, en contra del que molta gent pensa. Així mateix, és molt beneficiós posturalmente”, defensa.

Curs regular, és equip de competició, no existeix el runner casual, des de nens que acaben de començar enguany fins a medalles en campionats nacionals. 3 grups, 10-12 anys iniciació, intermedi i avançat. Qualsevol persona amb qualsevol edat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 + 18 =