Close

2 febrer, 2022

Restauració del llagut Alzina

El llagut Alzina, construït a Cala Rajada l’any 1945 i declarat Bé d’Interès Cultural pel Consell de Mallorca l’any 2008, va romandre avarat a l’esplanada del Club Nàutic Portitxol des del 28 d’octubre fins al 10 de desembre de 2021 per tal de procedir a la restauració de diversos elements estructurals de la seva obra morta: substitució de la paramola de proa, restitució dels corbatons, de les bites i de la tapa de regala de la zona afectada, reparació de tots els quartes, renovació de les agulles del timó i d’un tram de la clau de coberta a l’alçada de l’aleta d’estribord, rectificació del codast i confecció d’un pal, una antena i un botafora per tal d’incorporar una vela mitjana a bord.

A través del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca, els oficials del Taller de Mestres d’Aixa s’encarregaren d’executar les obres pertinents. En aquest sentit, cal destacar la bona feina realitzada per aquests joves artesans.

Mentrestant i gràcies al conveni de col·laboració establert amb l’Associació Alzinaires, entitat cultural sense ànim de lucre responsable de la dinamització d’aquest singular llagut, el Club Nàutic Portitxol cedeix gratuïtament els seus serveis i les seves instal·lacions per al desenvolupament d’aquestes imprescindibles tasques de manteniment.
A canvi, d’ençà de la constitució d’aquest conveni (22 de maig de 2019) i fins i tot amb anterioritat, l’Associació Alzinaires ens ha cedit la barca per a organitzar activitats divulgatives adreçades a diversos col·lectius:

  • A les nines i als nins inscrits a l’Escola de Vela Mestre Rafel Llinàs (novembre de 2016, juliol de 2018 i 2019).
  • A particulars. Taller de marina tradicional. Curs d’iniciació a la pràctica de la vela llatina (12 i 13 de maig de 2021).
  • Als usuaris i terapeutes d’Amadip Esment (14 de setembre de 2021).

Ens complau i ens enorgulleix contribuir en la preservació del patrimoni flotant de les nostres illes i de la vela llatina en general, motiu pel qual esperam renovar l’esmentat acord de col·laboració pel que fa al llagut Alzina i estendre el nostre oferiment amb les mateixes condicions al Consorci del Museu Marítim de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 + 11 =