Close

11 agost, 2023

La pesca, protagonista de les Festes d’Agost del Club Nàutic Portitxol

El Club Nàutic Portitxol (CNP) continua amb la seva decidida aposta per la pesca recreativa, amb la programació aquest mes de tres trobades centrades en aquesta disciplina que se celebraran en el marc de les Festes de la Mare de Déu del Remei, que tenen lloc en les instal·lacions del club del 7 al 20 d’agost.

Així, demà dissabte 12 d’agost tindrà lloc la Trobada de Pesca d’Espècies, una trobada pesquera molt especial i diferent i en el qual no es valora la quantitat de les captures, sinó la varietat de les espècies pescades. Cadascuna de la quinzena d’embarcacions participants, totes pertanyents a socis de número o esportius del club, ha de pescar dos exemplars del màxim nombre possible d’espècies, estant totes les modalitats de pesca permeses. Després del comptatge d’espècies es durà a terme un refrigeri a les 13.00 hores en les instal·lacions del club, seguit del lliurament de premis, consistents en vals per a material de pesca de l’empresa col·laboradora Ca Amengual, per als tres primers classificats. “Aquesta trobada se celebra des de fa 15 anys. L’any passat, el guanyador va aconseguir capturar espècimens de 19 espècies diferents. El rècord, de fa uns anys, està en 24”, explica Pepe Alós, vocal de Pesca del CNP.

Així mateix, la nit del diumenge 13 d’agost se celebrarà la IV Prova de Regularitat de Pesca de Corcheo Nocturna, amb sortida a les 20:00h. i arribada 24:00h.

D’altra banda, el 15 d’agost se celebrarà la ja tradicional Trobada de Pesca Infantil, que porta tres dècades d’història a la seva esquena, per a aquesta activitat, col·laboren conjuntament amb la Federació Balear de Pesca i Càsting, per a promocionar l’esport de la pesca entre els més petits. Entre les 9:00h. a 11:00h, uns 25 nens gaudiran d’una de les seves primeres experiències pesqueres, aprenent a muntar un ham i un flotador i a pescar amb canya en els pantalans del club. Una vegada realitzat el pesatge, es durà a terme un refrigeri amb llaminadures.

La jornada es durà a terme en modalitat captura i solta, és a dir, pesca sense mort. “Els nens vindran acompanyats dels seus pares o avis i aprendran també a diferenciar les varietats de peixos que neden en les nostres aigües, a més de conscienciar-se sobre les talles mínimes i la devolució a la mar dels més petits”, explica Alós. “És una activitat en la qual, igual que la Festa Infantil del pròxim 20 d’agost, els nens són els protagonistes. I això és molt important, perquè les noves generacions són el futur, tant de la pesca com del club”, conclou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − four =