Close

24 agost, 2021

Estol de barques. Reedició de la Fira Ran de Mar

Un estol de barques aparellades amb vela llatina procedents del sud de França, del nord de Catalunya, de Menorca i de diferents indrets de la nostra illa, es reuniren al Port de Sóller durant la primera setmana d’agost.

Per tal de retre homenatge a la Vela Llatina, – el nexe que uneix històricament als ports d’origen -, les entitats culturals responsables de la dinamització i manteniment d’aquestes embarcacions tradicionals de fusta feren un gran esforç per a efectuar tan llargues singladures. Basta observar el programa que recull les interessants activitats que desenvoluparen.

 

Reproducció del programa editat pels organitzadors

Des del Port de Sóller l’estol posà rumb cap al Port d’Andratx i durant el transcórrer de la jornada següent arribà al Port de Palma. Mentrestant i abans de partir cap a l’arxipèlag de Cabrera, el divendres 6 d’agost tota la flota en concentrà pels envoltants del Molinar de Llevant. Fou un acte simbòlic amb el que els organitzadors rememoraren la trobada de barques clàssiques que cada any es celebrava a la nostra barriada tot coincidint amb la Fira Ran de Mar.

 

L’aportació del Club Nàutic Portitxol fou més aviat modesta. La nostra presència és probable que passes desapercebuda, però tres joves de l’equip de regates i una monitora de l’Escola de Vela Mestre Rafel Llinàs s’oferiren voluntaris per a afegir-se a l’estol amb el ‘Toro’, un bot destinat a l’aprenentatge d’aquesta singular modalitat de vela i cedit pel Consell de Mallorca. També participàrem amb una llanxa pneumàtica amb la que oferírem suport logístic als llaguts ‘Besitos’ (Ciutadella) i ‘Alzina’ (Club Nàutic S’Arenal & Club Nàutic Portitxol).

Esperem que al llarg dels propers anys es pugui repetir aquesta interessant experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × five =