Close

2 juny, 2023

El Trofeu Mama Optimist (S. M. La Reina) celebra la seva 44a edició

Dos centenars de joves regatistas de diferents clubs de Balears es donaran cita en el Club Nàutic Portitxol (CNP) aquest cap de setmana, 3 i 4 de juny, per a participar en el XLIV Trofeu Mama Optimist S. M. La Reina, una llegendària regata per a Optimist (sub11, sub13 i sub16) i Optimist D.

La competició, en aigües de la badia de Palma es durà a terme en diverses mànigues per jornada, sempre que la capritxosa meteorologia d’aquests dies ho permeti, començant el dissabte a les 13h i el diumenge 4 de juny a les 12h.  “Es tracta d’una regata molt especial, perquè és l’única que hi ha a Balears en la qual tots els participants tenen premi, i és la primera competició en la qual s’estrenen molts regatistas”, destaca Rafa Ibancos, director esportiu del CNP.

“Els orígens d’aquesta regata es remunten a fa 44 anys, quan el Mestre Rafel Llinàs, un llegendari monitor de vela i soci honorífic del club va tenir la idea de celebrar una regata que servís perquè els petits s’enganxessin a la nàutica. Per a aconseguir que hi hagués premis per a tots els participants i no sols per als guanyadors, va convèncer a les mares dels joves navegants que aconseguissin patrocinadors”, narra. “El resultat va ser un èxit, donat l’enorme nombre de patrocinadors que té aquest esdeveniment i el creixement exponencial dels participants, des dels a penes 40 de les primeres edicions als 200 actuals”, valora Ibancos. “El nom de la regata fa honor a les mamàs que s’esforcen cada cap de setmana a portar als seus fills al club perquè facin els seus primers passos en el fascinant món de la nàutica”, afegeix.

Com a curiositat, Ibancos compte que “hi ha un premi especial: una ensaladera que se l’emportarà aquell regatista que aconsegueixi guanyar el Trofeu Mama Optimist tres vegades seguides o cinc alternes. Ningú ho ha aconseguit en els seus 44 anys d’història. De moment”, conclou.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × 3 =