Close

30 octubre, 2023

El CNP celebra la sisena edició del Trofeu Mestre Rafel de ILCA

El Club Nàutic Portitxol (CNP) ha acollit aquest cap de setmana el VI Trofeu Mestre Rafel de ILCA 4 i ILCA 6 Màster. La regata ha tingut lloc el diumenge 29 en aigües pròximes al club, organitzador de la mateixa sota els auspicis de la Federació Balear de Vela.

El programa preveia regates també el dissabte 28, però la meteorologia, marcada per un fort vent, va obligar a cancel·lar les mànigues d’aquesta jornada. Ja el diumenge, han pogut celebrar-se quatre proves per a ILCA 4 i dues per a ILCA 6 Màster, amb un vent de ‘llebeig’ de força 4 que ha anat disminuint a força 3 a mesura que avançava la jornada.


L’esdeveniment ha conclòs la tarda del diumenge amb el corresponent lliurament de trofeus en les instal·lacions del club. Els guanyadors d’aquest VI Trofeu Mestre Rafel han estat, en ILCA 6 Màster, Emiliano Llinàs, seguit de Francisco Javier Jarauta Simón i Bartolomé Albons Montserrat, tots ells del CNP. Quant a ILCA 4, el vencedor absolut ha estat Luis Mulet Pizá (CN Arenal), completant el podi Juan Aguilar Coll (CN Cala Gamba) i Marc Femenies Fuster (CN Arenal).

Aquesta regata, igual que l’homònima de Optimist i Optimist D, que va celebrar la seva sisena edició els dies 9 i 10 de setembre en el CNP, és un homenatge a la figura de Rafel Llinàs Vallespir, mestre de diverses generacions de navegants que va crear escola en la formació de regatistes. Mort en 2019, va entrenar en els seus primers passos a regatistes com Jordi Calafat, campió olímpic en 1992 i guanyador d’una Copa Amèrica, o José Carlos Frau, subcampió del món de Optimist en 1983. A més, Llinàs va ser l’artífex del Trofeu Mamà Optimist S. M. la Reina, una de les regates amb més arrelament del club, i que es caracteritza pel fet que tots els participants reben un trofeu. “Aquests esdeveniments són molt importants per a la família Llinàs, però també per a tot el món de la vela balear, ja que el meu pare va ser un pioner i una persona molt volguda i admirada”, assenyala el seu fill, Emiliano Llinàs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 + one =