Close

14 febrer, 2024

El Club Nàutic Portitxol encara la recta final de les seves obres d’adequació

Després de diversos mesos immers en un necessari pla de millora i remodelació de les seves instal·lacions, el Club Nàutic Portitxol (CNP) encara ja la recta final de les obres en terra, iniciades el passat estiu en el marc de la pròrroga de concessió amb inversió negociada amb l’Autoritat Portuària de Balears (APB) després de la fi de la concessió del club al desembre de 2022.

“El projecte s’ha millorat en un 30% respecte a la idea original, incloent-hi millores que no estaven en la proposta inicial”, explica Pep Santander, president del CNP. “Entre altres coses, hem sanejat i millorat les fosses sèptiques, per a assegurar-nos d’evitar males olors en el futur. També hem reorganitzat el sistema d’entrada d’escomeses i de seguretat del club, incorporant noves cambres fins a comptar amb un total de 14, i implementant un modern centre de seguretat en les oficines del club per a centralitzar la vigilància”, afegeix.

Així les coses, el restaurant del club romandrà també tancat fins al 29 de febrer per obres d’adequació internes, i ja, a final de mes hauran finalitzat les obres tant del club com del restaurant, concloent d’aquesta manera les molèsties per als usuaris i socis. “Des de la junta directiva del CNP, volem agrair a tots la seva paciència i col·laboració, que veuran recompensades amb un club preparat per als desafiaments i necessitats del futur”, destaca Santander.

“La filosofia és obrir el club a la ciutadania, com ja es va poder comprovar amb la primera part de les obres, en les quals es va ampliar la terrassa del restaurant del club i es va obrir al carrer, eliminant barreres”, indica el president del CNP, Pep Santander. “Aquest projecte ens permet millorar i modernitzar les nostres instal·lacions i guanyar temps de cara a sol·licitar noves pròrrogues o concessions en el futur, confiant en una evolució positiva del panorama legal, social i polític en els pròxims anys”, afegeix. Les obres s’inscriuen en el projecte d’ampliació del Passeig Marítim de Palma des del Club de Mar fins al Molinar que impulsa la APB.


En qualsevol cas, el projecte, més enllà de suposar una aposta pel futur del club i una necessària rentada de cara, modernització i millora de les seves instal·lacions, comporta millores de les quals es beneficiaran tots els usuaris, com l’ascensor i sistemes d’accessibilitat per a persones amb problemes de mobilitat per a facilitar el seu accés al saló social; la millora i ampliació dels pantalans, amb 60 nous amarraments que, pel fet que està permès destinar fins a un 15% del volum total d’amarraments a transeünts, servirà per a augmentar els ingressos del club de cara a futures despeses; noves torretes per a subministrar electricitat i aigua a les embarcacions; noves càmeres de seguretat en tota la superfície del club, per a millorar la vigilància; una nova perimetral de recollida d’aigües a l’esplanada de l’escar, soterrant al mateix temps l’entrada de serveis que entren del carrer, com a aigua, llum i connectivitat de fibra, i un fort avanç en temes mediambientals, amb la instal·lació de plaques solars, la millora del sistema de recollida de residus, l’habilitació de zones verdes i la implementació del guardonat sistema “spill control”, que amb un sistema de cambres i programari de analisis de dades és capaç d’activar les alarmes en cas de detectar nivells inusuals de contaminació de les aigües, avisant en cas que superi un determinat llistó.

La pròrroga amb inversió de tres anys concedida per la APB expira el pròxim 16 desembre del 2025, però la intenció del club és presentar-se davant les autoritats amb unes instal·lacions parcialment renovades i poder situar-se de nou en la casella de sortida per a poder treballar en l’obtenció de pròrrogues i fins i tot una nova concessió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 + fifteen =