Close

7 desembre, 2023

Centenars de palistes visitaran el CNP per al Torneig Sant Silvestre

El Club Nàutic Portitxol (CNP) ho tenia tot preparat per a acollir el pròxim 16 de desembre el Torneig Sant Silvestre, una competició de piragüisme que a causa de les previsions meteorològiques que s’esperen se celebrarà finalment en aigües del Parc de la Mar i no en la badia de Palma com estava previst. Estarà emmarcada en la Lliga de Jocs Escolars, i en la qual s’espera la participació de més de 300 palistes de totes les categories, des d’infantils fins a veterans.

La cita començarà a les 8h i finalitzarà passades les 14h. S’espera la participació d’esportistes de diferents clubs i amb embarcacions de Caiac de Mar, Canoes i caiac d’aigües tranquil·les. Hi haurà diferents recorreguts programats per a prebenjamins, Benjamins, Alevins, Infantils i Categoria popular, Cadets, Juvenils, Sub-23, sèniors i Veterans. Després de la competició, ja en el Club Nàutic del Portitxol, es realitzarà a les 13h el corresponent lliurament de premis i, a continuació, s’oferirà una xocolatada amb ensaïmades a tots els participants i els seus acompanyants. Serà un esdeveniment social intergeneracional, amb palistes des dels 10 fins més de 65 anys, procedents de diferents clubs nàutics de Mallorca.

A més, des de l’organització s’ofereix la possibilitat que puguin participar esportistes no federats, els qui participaran en la categoria popular, en caiac doble) per a això poden inscriure’s fins al dimecres 13 de desembre a les 14h. les incripciones es realitzaran directament en la web de la Federació Balear de Piragüisme www.piraguabalear.es

“Previsiblement el temps no ho permetrà, per això la competició es durà a terme en el Parc de la Mar, sota la catedrál de Palma, i no enfront de la platja de Es Portitxol com estava previst. Els palistes hauran de donar un nombre de voltes determinat en funció de cada categoria. Hi haurà diferents distàncies: 5.000 metres per a cadets, juvenils, sèniors i veterans; 3.000 metres per a infantils, i 1.000 metres per a alevins”, explica el coordinador del Departament de Piragüisme del CNP, Omar Calzón, prestigiós palista que ha estat seleccionador nacional d’aquesta disciplina, president del Alberche Caiac Club (Madrid) i actualment ostenta el títol de subcampió d’Espanya de surf sky.

L’esdeveniment congregarà a respectades figures del piragüisme, començant pels propis Calçons. Per part del CNP, destaca també, entre els campions amb els quals compta l’equip de piragüisme del CNP, Toni Mikailenko, que va quedar tercer en el campionat d’Espanya.

El Torneig Sant Silvestre s’emmarca en l’aposta del club pels esports aquàtics i, en concret, pel piragüisme, una disciplina que “aporta molta disciplina i organització als joves. En competir des del minut un, has d’esforçar-te i organitzar els teus horaris molt bé, per a compaginar-ho amb els altres aspectes de la teva vida. A més, és un esport molt complet en el qual s’utilitza gran part de la musculatura del cos, en contra del que molta gent pensa. Així mateix, és molt beneficiós posturalmente”, segons destaca Calçons, qui té al seu càrrec una vintena de palistes de diferents edats, des dels 10 fins als 37 anys. El seu braç dret al capdavant del Departament de Piragüisme del CNP és Vittorio Mataloni, de 24 anys, qui exerceix al costat de Calçons d’entrenador dels palistes de l’equip. Per a això, el club compta amb una vintena de piragües de competició i un gimnàs perfectament equipat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one + 7 =